Darált hússal töltött krumpli
2016. augusztus 01. írta: Ízvilágom

Darált hússal töltött krumpli

A krumpli, mint tudjuk igazán sokrétűen felhasználható zöldség. Sütve, főzve, párolva, darabokban, egészben, töltve, töltelékként, főzelékként, rakottasan és még sorolhatnám hányféleképpen lehet elkészíteni. Én ezúttal egy újabb töltött változatot készítettem.

Kicsit amolyan "chokito" reklámba illő lett a végeredmény bevallom. Ronda, de finom :) 

De, mint tudjuk nem lehet mindig minden tökéletes :) Nem igaz? Hisz elfogyott, és ez a lényeg!

 

Adag: 4 adag

Ár: 1500 Ft

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya közepes méretű

  • 300 g darált hús

  • 1 db tojás

  • 100 g tömlős sajt sonkás ízű (laktózmentes változat)

  • 10 dkg eidami sajt lereszelve

  • 1 fej lilahagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csipet só

  • 1 csipet fehérbors

  • 1 csipet kakukkfű

  • 1 csipet kurukuma

  • 1 csipet tárkony

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 2 dl olaj

     

    Elkészítés:

    A krumplikat héjastól előfőzzük, nem kell teljesen puhára főzi, sőt ajánlott nem teljesen megfőzni, hogy könnyebb legyen meghámozni, majd a közepüket kivájni. Én személy szerint karalábé vájóval végeztem ezt a műveletet. A kivájt krumplikat belerakjuk egy üres tepsibe és a kikanalazott belsejüket mellé szórjuk, majd megsózzuk őket.

    A darált húst egy serpenyőben megsütjük, s amikor megsült, hozzá adjuk a fűszereket, a tojást, a tömlős sajtot, a lila hagymát és a fokhagymát, majd jól összekeverjük őket és a krumplik közepébe töltjük őket. Az esetlegesen megmaradt hagymát, vagy húst is a tepsibe tehetjük a töltött krumplik mellé, hogy ne vesszen kárba. Ahogy magam is tettem. A tetejükre reszeljük a sajtot és kis lángon kb 45 perc alatt megsütjük. Előbb letakarva, hogy biztosan minden krumpli teljesen megpuhuljon, majd a fóliát levéve sütjük tovább, hogy a sajt szép pirosra süljön.

    toltott_krumpli_i_3.JPGtoltott_krumpli_i_7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr597323972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.