Mustáros - rozmaringos báránycomb egyben sütve, hagyma mártással
2016. július 20. írta: Ízvilágom

Mustáros - rozmaringos báránycomb egyben sütve, hagyma mártással

Ismètelten úgy kezdődött a történet, hogy "mit főzzek hétvégén"? És ismét azt hallottam, hogy "nem tudom", "nekem mindegy". Tulajdonképp nem is értem magam miért teszem fel a kérdést minduntalan :) No, de hiszen tudom miért... a remény hal meg utoljára, mint tudjuk. Ki tudja, hátha egyszer lesz kifejezett kívánság, ötlet, igény. :D

Éppen ezért, a mai ebéd egyszerű, de nagyszerű, ahogy mondani szokás. Nem túl sűrűn vásárolok bárányt ( főképp az ára miatt), de most úgy éreztem, kell valami újdonság, hogy ne mindig a megszokott sertés, marha, baromfi trióból válogassak. 

Néha szabad engedni magunknak egy kis kényeztetést, s valami új, vagy ritkán használt alapanyag kipróbálását. 

Adag: 2 fő

Ár: ~2000 Ft

Elkészítési idő: ~2 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg bárány comb
  • 3 ek magos mustár
  • 1 szál rozmaring (vagy 3 tk szárított rozmaring)
  • 2 tk étolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk fehérbors

Hagymamártás:

  • 2 nagy vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
  • 1,5 dl főzőtejszín (nálam laktózmentes)
  • 1 ek barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • Csipet chilli pehely

Elkészités:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd a többi hozzávalót összekeverjük és alaposan bele forgatjuk a masszába a húst. Egy éjszakára frissen tartó fóliával lefedve pácolódni hagyjuk. De minimum 1-2 órát hagyjuk állni a pácban. 

Másnap, vagy a pár óra letelte után, a húst elővesszük,s a hagymát felkarikázzuk, nem kell túl vékonyra, majd erre helyezzük rá a húst a páccal együtt.  Ezután 200 fokos sütőbe tesszük és 10-15 percig sütjük. Majd ezután a hőfokot levesszük 180 fokra, és alufóliával lefedjük a húst, s nagyjából óránátsütjük. Természetesen aki kevésbé átsütve szereti, az kevesebb ideig süsse. 

Miután megsült, hagyjuk pár percig állni. Eközben a tepsi aljában lévő hagymát, a hús szaftjával együtt össze, sózzuk, borsozzuk, egy csipet chili pelyhet szórunk bele, és egy csipet barna cukrot is keverünk hozzá. 1,5 dl tejszínnel gazdagítjuk, s az egészet újra turmixoljuk. 

A húst ezután szeletekre vágjuk, s a körettel tálaljuk. Én most  salátával és rizzsel tálaltam. 

image_63.jpegimage_62.jpegimage_61.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr468677256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.