Sült Tonhalas tészta
2016. július 15. írta: Ízvilágom

Sült Tonhalas tészta

A spájz pakolása, s egy jól hangzó "wow, mik vannak itthon" csatakiáltás közben ráleltem egy pár nemrég vásárolt tonhal konzervre, amit amikor megvettük, mêg salátának szántuk. No igen. A saláta nem készült el. Cserébe egy remekbe szabott tonhalas tészta kerekedett belőle. 

Adag: 2 fő

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 16 dkg csavart tészta(gluténmentes)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 negyed citrom leve
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kis dobozos tejföl (laktózmentes)
  • 20 dkg sajt ízlés szerint ( én egyik adagra edami sajtot reszeltem, a másikra kék penészest daraboltam)
  • szezámmag a tetejére

Elkêszítês:

A tésztát bőséges, sós vízben feltesszük főni.  

Míg a tésztavíz felforr, s a tészta megfő, a konzervekről leszűrjük az olajat, amit egy serpenyőbe fogunk fel. Ezt felhevítjük, és ebbe tesszük az apróra vágott vöröshagymát, amit kissé megfonnyasztunk. Ezután hozzá adjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, sót, borsot, és a tonhalat. Az egészre rácsavarjuk a citrom levét, és egyszer jól összeforraljuk, majd ráborítjuk a doboz tejfölt, s ezzel is összeforgatjuk. Ez idő épp elégnek kell legyen ahhoz, hogy a tészta épp fogkeményre főjön. Szűrjük le és keverjük a tonhalhoz. Ezután egy (ez esetben kettő) kerámia sütőtálba rakjuk a tonhalas tésztát, megszórjuk sajttal és szezámmaggal, és a sajt barnulásáig sütjük. 

image_133.jpegimage_134.jpegimage_132.jpegimage_136.jpegimage_135.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr718889308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.