Rántott hagyma, darálthússal és sajttal töltve
2016. július 15. írta: Ízvilágom

Rántott hagyma, darálthússal és sajttal töltve

Ma egy amolyan"hófordulós" vacsi készült. Természetesen ez is gluténmentes változatban. 

Igen-igen talán manapság már nem megszokott, de én meg szoktam emlékezni arról a bizonyos dátumról, ha más nem hát egy vacsorával, esetleg egy pohár borral. És a Zuram...no igen van, hogy ő sem felejti el... :D :P

Adag: 2 fő

Ár: 600 Ft

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús ( nálam most sertés-marha vegyesen)
  • Ízlês szerint só
  • Ízlés szerint cayenne bors
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Kb 50 g Brie sajt (vagy bármilyen könnyen olvadó sajt)
  • tojás
  • Gluténmentes liszt
  • gluténmentes zsemlemorzsa (én most kukoricás abonett kenyeret daráltam le, s ebből készült a morzsa)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük.

A hagymát megpucoljuk és vastag szeleteket vágunk belőle. Egy hagymát három felê vágunk, így kellőkêppen vastag szeleteket kapunk. Ezeket a szeleteket szétszedjük rétegekre, bőséges könnyzápor kíséretében :) 

A sajtból akkora szeleteket/kockákat vágunk, amekkora a hagyma karikák ámérője. 

A hagymákat picit megsózzuk, ez nem csak ízesíti, de a panírozáskor is segít a liszt megtapadásában. Majd a darált húsból egy kis adagnyit minden hagyma karika közepébe helyezünk, amire rákerül a darabka sajt, erre pedig egy újabb adag hús. 

Ezután a megszokott módon liszt, tojás, zsemlemorzsa segítségével panírozzuk a kis korongjainkat. A tojás zsemlemorzsa lépcsőt érdemes kétszer ismêtelni, hogy elég vastag réteg legyen rajtuk. Ez segíti abban is, hogy mire a panír kellő színt kap, addigra ahús is bizonyosan átsül, valamint a sajt esetleges  kifolyását is megakadályozza. Arról nem beszélve, hogy a rántott dolgokban mindig a panír a legfinomabb. 

Bő forró olajban, lassú tűzön szép aranybarnára sütjük.

Én most friss salátával, kockázott padlizsánnal ês házi ezersziget öntettel tálaltam. 

image_127.jpegimage_128.jpegimage_131.jpegimage_130.jpegimage_125.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr198887286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.