Kurkumás vegetáriánus rizottó
2020. február 25. írta: Ízvilágom

Kurkumás vegetáriánus rizottó

kurkumas_vegetarianus_rizotto.jpgEzt a vacsorát, a vegák, a gluténérzékenyek, és a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. No és bárki, aki nem feltétlenül vágyik nehéz, húsos ételekre. No és nem veti meg a zöldségeket, s azok ízét :)

Adag: 2 -4 fő

Elkészítési idő: 40 perc

Mindez nálam a következőkből állt

Hozzávalók:

  •  1 kisebb édesburgonya
  •  1 kisebb édeskömény
  •  1 közepes fej vöröshagyma
  •  1 kicsi zellergumó
  •  csipet só
  •  csipet bors
  •  csipet majoranna
  •  csipet kurukuma
  • csipet ételízesítő
  • 1 dl tejszín (nálam laktózmentes)
  • 2 marék rizs
  • kb 2 dl víz
  • 1ek étolaj

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, s kevés olajon megdinszteljük. Eközben megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a többi zöldséget, majd a hagyma mellé dobjuk őket a serpenyőbe. Megszórjuk a fűszerekkel, majd pár percig pirítjuk őket. Ezután hozzá tesszük a rizst, amit szintén pirítunk a zöldségekkel együtt pár percig. Természetesen folyamatos kevergetés mellett. Öntsük nyakon a vízzel, majd várjuk meg míg a víz felforr, s ezután kapcsoljuk le a lángot alatta. Fedjük le alufóliával és tegyünk a serpenyőre egy tetőt, s hagyjuk párolódni. Nagyjából 20 perc után amikor a rizs már javarészt magába szívta a folyadékot, ismét gyújtsunk alatta lángot, öntsük nyakon a tejszínnel, s ritka keverés mellett hagyjuk míg a rizs azt is magába szívja. Az édeskömény zöldjével díszítve tálaljuk.

image_26.jpegimage_24.jpegimage_25.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr828479830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása