Ezt a vacsorát, a vegák, a gluténérzékenyek, és a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. No és bárki, aki nem feltétlenül vágyik nehéz, húsos ételekre. No és nem veti meg a zöldségeket, s azok ízét :)
Adag: 2 -4 fő
Elkészítési idő: 40 perc
Mindez nálam a következőkből állt
Hozzávalók:
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 kisebb édeskömény
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kicsi zellergumó
- csipet só
- csipet bors
- csipet majoranna
- csipet kurukuma
- csipet ételízesítő
- 1 dl tejszín (nálam laktózmentes)
- 2 marék rizs
- kb 2 dl víz
- 1ek étolaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, s kevés olajon megdinszteljük. Eközben megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a többi zöldséget, majd a hagyma mellé dobjuk őket a serpenyőbe. Megszórjuk a fűszerekkel, majd pár percig pirítjuk őket. Ezután hozzá tesszük a rizst, amit szintén pirítunk a zöldségekkel együtt pár percig. Természetesen folyamatos kevergetés mellett. Öntsük nyakon a vízzel, majd várjuk meg míg a víz felforr, s ezután kapcsoljuk le a lángot alatta. Fedjük le alufóliával és tegyünk a serpenyőre egy tetőt, s hagyjuk párolódni. Nagyjából 20 perc után amikor a rizs már javarészt magába szívta a folyadékot, ismét gyújtsunk alatta lángot, öntsük nyakon a tejszínnel, s ritka keverés mellett hagyjuk míg a rizs azt is magába szívja. Az édeskömény zöldjével díszítve tálaljuk.