Csirkepaprikás laktóz ès gluténmentesen
2016. március 15. írta: Ízvilágom

Csirkepaprikás laktóz ès gluténmentesen


Egy kis Hungarikum készült nem is oly rég. Termèszetesen glutèn ès laktózmentes változatban, úgy ahogy én készítem.

Ár: 1500 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 1 óra

 

Hozzávalók:

  • 4-6 csirkecomb (alsó vagy felső, ki melyiket részesíti előnyben)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. só
  • 1 kk. fekete bors
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • 1 ek. gluténmentes liszt ( nálam schär B mix)
  • kb. 3 dl víz
  • 25 dkg gluténmentes tészta

Elkèszítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben felforrósított zsiradékban megdinszteljük. Mikor már üvegesre pirult, rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük kb fél dl vízzel. Elkeverjük, majd a serpenyőbe helyezzük a megtisztított, megmosott csirkecombokat. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd fedővel,lefedve nagyjából 45 perc alatt, kis lángon puhára főzzük.

Mikor már majdnem teljesen kész, egy lábosban sós vizet forralunk és kifőzzük hozzá a gluténmentes tésztát. 

Amikor a hús már puha, kiszedjük egy tányérra őket, majd a tejfölt összekeverjük a gluténmentes liszttel, és belecsorgatjuk a serpenyőbe. Csomó mentesre keverjük, és mikor már kissé besűrűsödött, vissza rakjuk a lébe a húst és már nem keverjük csak a serpenyőt rázogatjuk, hogy ha szükséges. Még nagyjából 2 percig rotyogtatjuk, s a kifőtt tésztával tálaljuk. Petrezselyemmel szórva díszítjük. 

image_15.jpegimage_16.jpegimage_17.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr548425900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.