Rozmaringos Kacsacsomb édesburgonyával ès káposztasalátával
2016. február 20. írta: Ízvilágom

Rozmaringos Kacsacsomb édesburgonyával ès káposztasalátával

Szeretem a kacsát bár ritkán készítem. Most mégis úgy éreztem megérdemeljük ezt a finom szárnyast.

Hozzávalók:

  • 2 kacsacomb
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 3 közepes sárga burgonya
  • bors
  • rozmaring (friss v szárìtott ìzlés szerint)

A káposzta salátához

  • 10 dkg lilakáposzta
  • 10 dkg fehér káposzta
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 lime (ha nincs a citrom is megfelel) frissen facsart leve
  • Fél tk só
  • Egy csipet frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kacsa combokat alaposan megtisztítjuk majd sózzuk borsozzuk, megszórjuk a felaprított vagy szárított rozmaringgal és bőrrel lefelè egy tepsibe helyezzük. Attól függően mennyi háj van a kacsacombokon kevés kacsazsírt rakunk alá és kb két deci vizet. Alufóliával letakarjuk és forró sütőbe tesszük nagyjából egy órára. 

Míg a kacsa sül a burgonyákat héjastól jól megmossuk és kockákra vágjuk. Kevés sóval megszórjuk és jól megforgatjuk, hogy mindenütt érje a só. Félre tesszük s közben vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük a kétféle káposztát, illete a lila hagymát, majd egy tálba halmozzuk őket. Sózzuk, borsozzuk, csepegtetünk rá egy kis lime levet, étolajat majd jól össze forgatjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.

Amikor a kacsa már egy órája sül és a húsa kellően puha, levesszük róla a fóliát, megfordítjuk és mellé szórjuk a burgonyákat és még egy fél órára visszatesszük a sütőbe.

image_9.jpegimage_11.jpegimage_10.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr198335574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.