Édesköményes avokádós saláta bundában sült hallal
2016. február 20. írta: Ízvilágom

Édesköményes avokádós saláta bundában sült hallal

Hozzávalók: 2 főre

 

  • 30dkg harcsa
  • 3 púpozott evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • Fél csomag sütőpor
  • 3 - 3,5 dl szóda(gluténmentes liszteknél több folyadék kell ezért ez a mennyiség)
  • 1 teáskanál só
  • 1 avokádó
  • 2-2marêknyi rukkola saláta
  • fêl kisebb édeskömény
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1kis dobozos görög joghurt
  • Csipetnyi ételízesìtő

Elkészítés:

A lisztet, a keményítőt, tojást, a sütőport és a sót a szódával kicsit sűrűbb palacsinta tésztává keverjük össze. A halat megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd kevés sóval megszórjuk. Bő olajat hevítünk, a palacsinta tésztába mártjuk a halakat és a forró olajba rakjuk őket. 

Míg sül, az édesköményt vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a rukkola salátával majd halmozzuk egy tányêrra. A halat sütés után papírtörlőre szedjük és közben ketté vágjuk az avokádót, kikanalazzuk a héjából, felcsíkozzuk és a salátára helyezzük. Ugyanezt tesszük a megtisztított paradicsommal is. Végül a hal kockákat a saláta tetejére helyezzük és tálaláskor ételízesîtővel elkevert görög joghurttal öntjük nyakon.

image_12.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr518406544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.