Aszpikos tojások
2016. január 30. írta: Ízvilágom

Aszpikos tojások

Ár: 800 Ft

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 2 ek főtt kukorica
  • 2 ek főtt borsó
  • 1 db főtt répa
  • 3 db főtt gomba
  • 1-2 rózsa főtt brokkoli
  • fél piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 10 dkg csirkemell vagy bármilyen sonka
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 0,5 db leveskocka
  • 4 dl víz + 1 dl a zselatinhoz
  • bors, ízlés szerint
  • 2 ek. zselatin (por)

 

Elkészítés:

A tojások tetejét kilyukasztjuk, majd kifújjuk belőle a tojásokat. Az üres héjakat alaposan átöblítjük, megszárítjuk és tojástartóba tesszük, lyukkal felfelé. Míg száradnak, addig a zselatint összekeverjük 1 dl vízzel s kicsit állni hagyjuk. Mindegyik tojást töltsük meg apró kockára vágott sonkával és zöldségekkel és petrezselyemmel felváltva . A leveskockát feloldjuk 4 dl forró vízben, ízesítjük egy kevés őrölt borssal, majd hozzákeverjük a megduzzadt zselatint, csomómentesen elkeverjük. Ráöntjük a tojás tetején lévő lyukon keresztül a zselatinos hús alaplét, és hűtőbe tesszük őket pár órára. Legbiztosabb egy éjszakára. Megpucoljuk őket, és tálalható is.

aszpikos_tojas_6.jpgaszpikos_tojas_10.jpgaszpikos_tojas_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr158335438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.