Mustáros padlizsánkrém
2016. január 15. írta: Ízvilágom

Mustáros padlizsánkrém

Szeretjük a padlizsánt, szinte minden formában. Ezért a padlizsánkrémet is mindig kísérleti stádiumba helyezem és mindig valami kicsi, apró csavart rakok bele, amitől mindig valami új és még újabb finomság kerekedik.

Ár: ~900 Ft

Adag: 2 személy

Elkészítési idő: 10 perc (+ míg a padlizsán sül -kb 30 perc)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk olívaolaj
  • csipet só
  • csipet bors
  • 2 evőkanál mustár(attól függ milyen a mustár erőssége. Ha nagyin erős akkor csak egy kanállal használjunk)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 kis dobozos natúr görög joghurt

 

Elkészítés:

A padlizsánt csomagoljuk be alufóliába s tegyük be a sütőbe, kb. 180 fokon sülni nagyjából 30 percre. Amía a zöldség sül, addig keverjük össze a tojás sárgáját egy csipetnyi cukorral, egy pici citromlével, kevés sóval, borssal, egy teáskanálnyi olívaolajjal.  (Majonéz alapot készítünk) Ehhez kebpverjük hozzá a két kanál mustárt, majd a doboz görög joghurtot. 

Amikor a padkizsán megsült, egy tálba turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd keverjük hozzá a mustáros alapot. 

Pirítóssal vagy csak szimplán kenyérre kenve tálaljuk.

image_4.jpegimage_3.jpegimage_5.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr288275270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.