Joghurtos tésztasaláta
2015. december 27. írta: Ízvilágom

Joghurtos tésztasaláta

Ár: 1000 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraztészta
  • 2 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 pohár natúr joghurt
  • majonéz, ízlés szerint
  • bors
  • majoranna
  • esetleg oreganó
  • citromlé

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, majd apróra kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ez alatt a tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Miután leszűrtük és lecsepegtettük a tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, fűszereket. A majonézt a joghurttal és pár csepp citromlével összekeverjük, majd a tésztára öntjük, s ezzel is összekeverjük. A sajtot ráreszeljük, és az apróra vágott petrezselymet rászórjuk. A végeredmény bármilyen egyszerű is, igazán nagyon finom!

Megjegyzés:

A tésztát azért érdemes aldente főzni, mert úgy kevesebb joghurtot (vagy bármilyen öntetet) szív magába, s kevésbé lesz ragacsos jellegű.

joghurtos_tesztasalata.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr888202004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.