Vacsora a kamrából alias Zöldséges - húsos tészta
2015. október 19. írta: Ízvilágom

Vacsora a kamrából alias Zöldséges - húsos tészta

Ma ismét későn értünk haza, de kellett valami vacsora. Gyors, meleg és finom. Hmm....

Ismét elővettem a jól bevált szokásomat, s ami épp otthon volt, és a kezembe akadt, abból készítettem vacsorát. És véleményem szerint bizony igenis finom lett. A Zuram azt mondta meghagyja nekem :) No de miért is? Hát mert a fő alkotóeleme a zöldség és a tészta volt, s csak csekély mértékben tartalmazott húst. És hát mint tudjuk, aki húst hússal eszik, azt bizony nehéz némi vitaminnal plántálni :)

Elkészítési idő: 25 perc

Ár: 600 Ft

Adag: 2 fő

 

Hozzávalók:

  • 250 g hajdina tészta (bármilyen megfelel természetesen. Gluténes, gluténmentes, kinek - kinek igénye szerint)
  • 1 marék fagyasztott borsó
  • 1 marék fagyasztott bébi répa (vagy 1 db karikázott nyers répa)
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • maradék sült hús (én 1 csirke alsó és 1 felső combot használtam)
  • 0,5 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors, ételízesítő, (egyéb fűszerek ízlés szerint)
  • 0,5 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

Feltesszük főni a tésztát, valamint egy másik lábosban a zöldségeket is. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Viszonylag nagy serpenyővel dolgozzunk, hogy a tészta is beleférjen majd. Míg a hagymák pirulnak, a zöldségek és a tészta főnek, felaprítjuk a már megsült, ebédről megmaradt sült húst, és hozzá adjuk a hagymákhoz. Kissé ezt is átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételzesítőt (aki szereti egyéb fűszereket) szórunk rá, majd a kifőtt tésztát és a megfőtt zöldségeket is rászedjük. Nem baj, ha marad rajta a tészta főző levéből, sőt a legjobb ha még egy - két evőkanállal locsolunk is rá. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel. Amikor a tésztát, a húsokat és a zöldségeket kellőképp összeforgattuk, lekapcsoljuk a serpenyő alatt a lángot, majd ekkor öntjük rá a tojásos tejfölös keveréket, azért, hogy a tojás ne rántotta legyen, hanem a serpenyőben lévő hőtől megsüljön ugyan, de mégse csapódjon ki. Jól forgassuk össze a tésztát, s szórjuk meg kevés aprított petrezselyemmel.

zoldseges_husos_teszta_3.jpgzoldseges_husos_teszta_2.jpgzoldseges_husos_teszta_8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr467991247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.