Cukkinifasírt
2015. augusztus 10. írta: Ízvilágom

Cukkinifasírt

Adag: 2 fő

Ár: 700 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 közepes méretű krumpli
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve étolaj
  • só, bors

Ha valaki szeret zöldségekből sütni főzni, s ilyenkor nyáron szívesebben eszik könnyebb zöldségekből készült főételeket, vagy akár vacsorát, akkor ez épp neki való finomság.

Gyors, egyszerű, könnyű, finom!

 

Elkészítés:

A cukkinit jól megtisztítjuk, és akár héjastól, akár anélkül lereszeljük, kicsit megsózzuk és jól kinyomkodjuk a levét. A krumplit szintén lereszeljük és hozzá keverjük a cukkinihez, hozzá adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fokhagymát és a fűszereket, és jól összegyúrjuk. Majd forró olajban vagy ha nem szeretnénk hogy túlzottan megszívja magát olajjal, akkor serpenyőben, kevés olajjal megspriccelve kisütjük!

Finom magában is csemegézni, de akár krumpli pürével ebédként/vacsoraként is fogyasztható!

 cukkinifasirt_-glutenmentes_1.JPGcukkinifasirt_-glutenmentes_4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr427608112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.