Baconbe tekert csirkemáj
2015. július 07. írta: Ízvilágom

Baconbe tekert csirkemáj

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 45 perc         

Ár: 900 Ft

 

Hozzávalók:

0,5 kg burgonya

1 csokor petrezselyem

1 evőkanál olaj

60 dkg csirkemáj

1 csomag szeletelt bacon

só, bors

Elkészítés:

Egy kisebb tepsi (vagy őzgerinc sütőforma) alját kibéleljük bacon szeletekkel, erre rá halmozzuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett csirkemájat, majd a májak tetejét is beborítjuk bacon szeletekkel. Ízesíteni, sózni sütés után ízlés szerint, mert a máj megkeményedik, ha sütés előtt sózzuk. Közepes lángon kb. fél óra alatt szép pirosra, készre sütjük.

A krumplit vízben kifőzzük, felkarikázzuk, majd kevés olajon megforgatjuk és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük.

Miután a máj megsült, felszeleteljük, majd a krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

baconbe_tekert_csirkemaj_glutenmentes_5.JPG

baconbe_tekert_csirkemaj_glutenmentes_7.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr207607892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.