Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Ár: 900 Ft
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál olaj
60 dkg csirkemáj
1 csomag szeletelt bacon
só, bors
Elkészítés:
Egy kisebb tepsi (vagy őzgerinc sütőforma) alját kibéleljük bacon szeletekkel, erre rá halmozzuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett csirkemájat, majd a májak tetejét is beborítjuk bacon szeletekkel. Ízesíteni, sózni sütés után ízlés szerint, mert a máj megkeményedik, ha sütés előtt sózzuk. Közepes lángon kb. fél óra alatt szép pirosra, készre sütjük.
A krumplit vízben kifőzzük, felkarikázzuk, majd kevés olajon megforgatjuk és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük.
Miután a máj megsült, felszeleteljük, majd a krumplival és savanyúsággal tálaljuk.