Ár: 700 Ft
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
1 bögre =3dl
- 2 bögre liszt (részemről Shär gluténmentes süteményliszt)
- 1.5 bögre cukor
- 1,5 bögre tej
- 1 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- pár csepp olaj vagy margarin
- 1 doboz ananász konzerv
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba összekeverjük a hozzávalókat, s óvatosan akár kézi akár gépi habverővel simára keverjük a tésztát, majd az egyik felét egy másik tálba tesszük és kevés kakaóporral összekeverjük.
A konzerv ananász levét lecsepegtetjük.
A tepsit leheletnyi olajjal megkenjük majd sütőpapírral kibéleljük (ennek híján liszttel megszórjuk és eloszlatjuk a tepsiben, s a felesleget kiöntjük belőle), majd egy kevés világos tésztát öntünk a tepsibe, majd szórunk rá egy kevés ananászt, ezután a sötét tésztából is öntünk egy keveset a tepsibe, s megint egy kevés ananásszal szórjuk. S ezt így folytatjuk míg a tészta el nem fogy.
Előmelegített tepsiben nagyjából 30 percig sütjük alacsony hőfokon.
Megjegyzés:
Az ananász helyett bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk (alma, körte, málna, szőlő, meggy, banán...igazán ízlés dolga