Ananászos boci süti
2015. július 07. írta: Ízvilágom

Ananászos boci süti

Ár: 700 Ft

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

1 bögre =3dl

  • 2 bögre liszt (részemről Shär gluténmentes süteményliszt)
  • 1.5 bögre cukor
  • 1,5 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • pár csepp olaj vagy margarin
  • 1 doboz ananász konzerv

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba összekeverjük a hozzávalókat, s óvatosan akár kézi akár gépi habverővel simára keverjük a tésztát, majd az egyik felét egy másik tálba tesszük és kevés kakaóporral összekeverjük.

A konzerv ananász levét lecsepegtetjük.

A tepsit leheletnyi olajjal megkenjük majd sütőpapírral kibéleljük (ennek híján liszttel megszórjuk és eloszlatjuk a tepsiben, s a felesleget kiöntjük belőle), majd egy kevés világos tésztát öntünk a tepsibe, majd szórunk rá egy kevés ananászt, ezután a sötét tésztából is öntünk egy keveset a tepsibe, s megint egy kevés ananásszal szórjuk. S ezt így folytatjuk míg a tészta el nem fogy.

Előmelegített tepsiben nagyjából 30 percig sütjük alacsony hőfokon.

 

Megjegyzés: 

Az ananász helyett bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk (alma, körte, málna, szőlő, meggy, banán...igazán ízlés dolgaboci_suti_ananasszal_2.JPG

boci_suti_ananasszal_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr67607906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása