Sült paprikás hajdina dióval, fetával, olívabogyóval
2015. március 19. írta: Ízvilágom

Sült paprikás hajdina dióval, fetával, olívabogyóval

Talán szokatlan, de ízletes étel. Akár önmagában, akár köretként is kiváló.

Aki nem szereti az olíva bogyót az nyugodtan kihagyhatja

A kaliforniai paprikák színe lehet piros, sárga, zöld, de akár minden színt felhasználhatunk. Ízlés dolga. Sőt véleményem szerint kinézetre akkor szép ha minél színesebb

 

Ár: 800 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg hajdina

  • 2 marék dió 8-10 dkg

  • 20 dkg fetasajt

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 db citrom

  • 2 db kaliforniai paprika

  • 1 csipet 

  • 1 kávéskanál szárított oregánó

  • 2-3 evőkanál olíva olaj

  • 10 dkg olívabogyó 

    Elkészítési idő:

    A hajdinát bő sós vízben kifőzzük, majd kihűtjük. Eközben a paprikát kicsumázzuk, megmossuk, majd vékony csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A fokhagymákat apróra vágjuk, vagy fokhagyma nyomóval összezúzzuk. Amikor a paprika kellőképp megpárolódott, hozzá adjuk a fokhagymát, az oregánót, sót, és a citrom levét, majd párszor még átforgatjuk, s amikor a citromlé nagy része elpárolgott lekapcsoljuk alatta a gázt és félre tesszük hűlni.

    A diót egy üres serpenyőben megpirítjuk, majd összetörjük apróbb darabokra.

    Mikor a hajdina, a dió és a paprika is kihűlt, összekeverjük őket egy nagyobb tálban,  s adjuk hozzá az olíva bogyót illetve a feta sajtot.

    Ha, túl száraznak ítélnénk meg, locsoljuk meg még kevés olíva olajjal, citromlével

     

    sult_paprikas_hajdina_dioval_fetaval_olivibogyoval_4.JPGsult_paprikas_hajdina_dioval_fetaval_olivibogyoval_5.JPGsult_paprikas_hajdina_dioval_fetaval_olivibogyoval_14.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr677284727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.