Almás ricottás muffin
2015. március 17. írta: Ízvilágom

Almás ricottás muffin

Adag: 2 fő

Ár: 900 Ft

Elkészítési idő: 45 perc

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta

  • 15 dkg liszt nálam ez esetben  gluténmentes süteményliszt

  • 15 dkg cukor

  • 3 db tojás

  • 1 cs sütőpor

  • 1 cs vaníliás cukor

  • 1 db alma

  • 1 csipet só

  • 2 kávéskanál citromlé

  • 6 evőkanál olaj

     

    Elkészítés:

    A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

    A citromlevet, a ricottát és az olajat is hozzá keverjük.

    Majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzá adjuk és simára keverjük.

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és belekeverjük a tésztába.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan fakanállal forgatva a masszához adjuk.

    Muffin formákba kanalazzuk őket, és 30 perc alatt közepes lángon készre sütjük.

Megjegyzés:

Az alma súlyából adódóan a muffin nem lesz szép magas, de annál finomabb

A kihűlt muffinokra csurgathatunk kevés cukorral összekevert ricotta sajtot, így még inkább érezhetjük annak ízét.ricottas_almas_muffin_15.JPGricottas_almas_muffin_2.JPGricottas_almas_muffin_7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr487279023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.