Zöldfűszeres ricottás sajt muffin
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Zöldfűszeres ricottás sajt muffin

Elkészítési idő:  35 perc

Ár: 800 Ft

Adag: 2-4 fő

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 2 db tojás
  • 20 dkg reszelt sajt,ízlés szerint választható a
  • 1 dl tejszín
  • 2 db burgonya nagyobb
  • 0,5 csokor bazsalikom vagy 2 tk. szárított bazsalikom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. ételízesítő

Elkészítés:

A sütőt melegítsük fel 180 fokra.

Közben a burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg sós vízben.

A zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a ricottával, a tejszínnel, a felvert tojásokkal és a lereszelt sajttal.

Miután a burgonya megfőtt, összetörjük, és hozzákeverjük az előzőleg kikevert masszához.

Sóval, borssal, kevés ételízesítővel ízesítjük, s a papírral bélelt muffin formákba töltjük (én szilikon formát használtam, ahhoz nem kell papír). És muffin forma méretétől függően 15-25 perc alatt készre sütjük.

 

Megjegyzés:  Ne töltsük tele a formákat, mert sütés közben felfújódnak, s jó ha van helyük és nem futnak ki a formából.

Hűlés közben valamennyit vissza fog esni magasságából.

Melegen is finom, de személy szerint azt gondolom, hogy hidegen mikor már minden íz érezhető, sokkal élvezhetőbb finomság.

zoldfuszeres_sajtfelfujt_20.jpgzoldfuszeres_sajtfelfujt_17.jpgzoldfuszeres_sajtfelfujt_19.jpg

Előételnek, nassolnivalónak, uzsonnának, tízórainak kiváló lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr117268653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.