Sajtos hagymaleves
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Sajtos hagymaleves

Adag: 2 fő

Ár: 600 Ft

Elkészítési idő: 60 perc

 

Hozzávalók:

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 1 l víz
  • 0,5 húsleves kocka
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés zsíron sózva, üvegesre pirítjuk.

A vizet felforraljuk, belerakjuk a fél leveskockát, és a hagymára öntjük, majd ebben pároljuk tovább.

A sajtokat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban lévő leveshez adjuk, s megvárjuk, míg teljesen felolvadnak a szeletek. Ezután hozzá adjuk a tejszínt, és az apróra vágott petrezselymet.

Addig főzzük, míg a víz majdnem fele elforr róla, mert ennek a levesnek meglehetősen sűrűnek kell lennie.

Sajt szeletekkel, és kenyérkockákkal, mindenképp forrón tálaljuk.

sajtos_hagymaleves_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr487268571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.