Gluténmentes Sacher tortácskák
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Gluténmentes Sacher tortácskák

Ár: 800 Ft

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás,

  • 16 dkg vaj

  • 16 dkg cukor

  • 18 dkg csokoládé

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • baracklekvár

  • 16 dkg liszt (nálam gluténmentes Shar mix C)

  • csokoládémáz

    Elkészítés:

    A 10 dkg cukrot és ugyanannyi vajat habosra keverünk a vízfürdőben felolvasztott csokoládéval. Nagyjából 5 percnyi keverés után hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, és fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan kivajazott tortaformába töltjük, alacsony hőmérsékleten megsütjük. 160 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Kivesszük a formából, kettévágjuk a tésztát, a közepét és a tetejét megkenjük baracklekvárral, összeillesztjük.

    Csokoládémáz: 12 dkg porcukrot és 2 evőkanál vizet addig hevítünk, amíg szálat húzhatunk belőle. Hozzáadunk 10 dkg, vízfürdőben felolvasztott csokoládét, s addig keverjük, míg teljesen sima lesz. Ezzel vonjuk be a torta tetejét és körben az oldalát.

    sacher_torta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr497268377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.