Gluténmentes Medvehagymás pogácsa
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Gluténmentes Medvehagymás pogácsa

Adag: 2-4 fő

Ár: 700 Ft

Elkészítési idő: 65 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg gluténmentes burgonyás-tészta lisztkeverék
  • 10 dkg NATURBIT búza -és gluténmentes lisztkeverék
  • 1 tk só
  • 15 g élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 16 dkg zsír
  • 3 db tojás sárgája vagy egy egész tojás (nekem megmaradt a tojás sárgája előző napról)
  • 2 tk tejföl
  • 1 db egész tojás tetejére

 

Elkészítés:

A liszteket a zsírral, a sóval összemorzsoljuk. Közben fél dl tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez öntjük. Hozzá tesszük a tojásokat, az apróra vágott medvehagymát, a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük. Rizsliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és rudakat vágunk a tésztából, majd tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjünk egy felvert tojással és 180 fokon előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket. Nagyjából 20 perc alatt

medvehagymas_pogacsa_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr657268355

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.20. 17:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.