Fahéjas alma leves
2015. március 02. írta: Ízvilágom

Fahéjas alma leves

A gyümölcsöt mindig minden mennyiségben imádom. Az almák közül nem minden fajtáért rajongok, s amikor épp olyan kerül az spájzomba amit, mint gyümölcs nem kedvelek annyira, abból általában levest készítek.

Könnyű, egyszerű, kevés alapanyagból készül, gazdaságos és finom. :)

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 db alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 liter tej
  • 2 tk cukor
  • 1 tk kukoricaliszt a sűrítéshez

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, majd felöntjük a tejjel, s puhára főzzük. A tejből nagyjából egy decinyit tegyünk félre, s keverjük össze a kukoricaliszttel. Mikor az alma puhára főtt, a levesbe öntjük a kukorica liszttel elkevert tejet, hozzá adjuk a cukrot és a fahéjat, és az első forrásig főzzük.

 

almaleves_fahejjal_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr767232929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.