Zöldséges - húsos omlett
2018. június 14. írta: Ízvilágom

Zöldséges - húsos omlett

zoldseges_husos_omlett_11.JPGEgy újabb gyöngyszem ami tökéletesen magába fogadja, hova tovább igényli a hűtőben található maradék alapanyagokat. 

Kiváló reggelire, vacsorára, tízóraira. 

Adag: 4-6 fő

Ár: 700 Ft

Elkészítési idő: kb 40 perc

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 - 15 dkg maradék sült hús
  • 1 marék borsó
  • 1 marék zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 apróbb burgonya
  • fél sárga pritamin paprika
  • fél piros pritamin paprika
  • kb. 10 dkg laktózmentes sajt
  • 2-4 vékony szelet hegyes erős paprika (opcionális)
  • pár karika sárga habanero paprika (opcionális)
  • só, bors
  • zsír

Elkészítés:

A borsót kifejtjük, a zöldbabot feldaraboljuk, és sós vízben kifőzzük őket. Míg a zöldségek főnek, kevés zsíron megpirítjuk előbb az apró kockákra vágott burgonyát, majd mikor már szép pirosak kiszedjük őket. Ugyanebben a serpenyőben (lehetőség szerint olyan serpenyőt válasszunk, amit be tudunk rakni a sütőbe is), beleszaggatjuk, vagy vágjuk a maradék húst és pirítunk rajta egy keveset és azt is kiszedjük. Ezután a szeletekre vágott hagymát és zúzott fokhagymát tesszük a serpenyőbe majd hozzá adjuk a csíkokra vágott pritamin paprikákat és pár percig együtt sütjük, majd hozzá adjuk a húst, a burgonyát, sózzuk, borsozzuk és leöntjük a felvert tojást.  Ezután megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, és reszelt sajttal. Aki szereti az erősebb ízeket most szórhatja meg a chili paprikával és a hegyes erőssel. Ezután rakjuk be az előmelegített sütőbe és kb. 5 perc alatt készre sütjük.zoldseges_husos_omlett_2.JPGzoldseges_husos_omlett_1.JPGzoldseges_husos_omlett_4.JPGzoldseges_husos_omlett_14.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

http://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7914048336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.