Ököruszály leves
2018. május 27. írta: Ízvilágom

Ököruszály leves

okor_uszaly_leves_5.JPG

Forró leveske a vasárnapi menü elejére. Igazán kellemes, ízes, forró, finom.

Adag: 4 fő

Ár:1500 Ft

Elkészítési idő: kb. 3 óra

 Hozzávalók:

  • kb. 1 kg marhafarok darabokra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 - 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db friss sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb kb. 10 - 15  dkg zellergyökér
  • 1 db kicsi karlábé
  • 2 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:

A marhafarkat betesszük a sütőbe a répával zöldséggel, hagymákkal és gombával együtt és addig sütjük amíg a húsos részek kívülről jól megpirulnak. Ezután egy nagy fazék aljára pakoljuk a húsokat és rárakjuk a zöldségeket, a petrezselyemzöldet, majd sózzuk borsozzuk és felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és lassan felforraljuk. Az első forrás után a legalacsonyabbra vesszük a gázt és gyöngyözve főzzük tovább. Amikor úgy látjuk, hogy az összes zöldség kész, akkor a húson kívül mindent kiszedünk a levesből és már csak a húst főzzük tovább. Még körülbelül 2 órán át főzzük lassú tűzön. Tálaláskor a zöldségeket és kevés tésztát (nálam Gluténmentes) adunk hozzá s forrón tálaljuk.

okor_uszaly_leves_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr314006476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása