Kakaós és paprikás kalács egy forradalmi édesítőszerrel mindenmetesen
2017. november 12. írta: Ízvilágom

Kakaós és paprikás kalács egy forradalmi édesítőszerrel mindenmetesen

kakaos_paprikas_kalacs_mindenmentesen_inka_sweet_stevia-val_5_1.JPG

Pár nappal ezelőtt érkezett meg a konyhába az első adag, Magyarországon eddig nem létező egészséges édesítőszer.  Fantasztikus termék!

Ez egy valóban vadonatúj termék Magyarországon. Nagyszerűen ízesíti az édességeket, főételeket és tulajdonképp bármilyet ételt amit elfogyasztunk. 

Ez az édesítőszer nem csak, hogy újdonság, nem csak egy egyszerű édesítőszer, de valóban egészséges, nincs mellékíze, kalóriaszegény és adalékmentes. Egy igazi forradalmi finomság! De nem is ez a sok - sok tény a legjobb benne, amit felsoroltam az imént, hanem az, hogy az ereje sokszorosa a hagyományos finomított fehér cukornak, vagy bármilyen eddig ismert édesítőszernek. Bizony csupán töredéke is elég, a megszokott mennyiséghez képest ahhoz, hogy éppen ugyanolyan édes, tökéletesen ízesített finomságokat rakhassunk az asztalra, amit eddig megszoktunk. 

S ami szintén kiemelkedően fontos tulajdonsága, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.

De most már nem is csigázom tovább a kedélyeket ez a termék az Inka Sweet Stevia. Higgyék el, érdemes utána olvasni, s kipróbálni. Hiszen mi veszíteni valójuk lehet? ;) 

S, hogy a fentieket alátámasszam, már mutatom is milyen kalácskát készítettem belőle.

Adag: 6-8 fő

Ár: 1500 Ft

Elkészítési idő: 4 óra

Hozzávalók a tésztához:

  • 55 dkg NutrieFree gluténmentes sütemény liszt
  • 5 dkg útifűmaghéj
  • 5 dl laktózmentes tej 
  • 1 csomag élesztő
  • 1 tk só
  • 30 dkg vaj
  • 10 g adalékanyag mentes Inka Sweet Stevia ( az eredeti receptemben 50 g cukorral készítettem)

 A paprikás töltelékhez:

  • 3 g Inka Sweet Stevia (az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
  • 2 evőkanál édes piros paprika

A kakaós töltelékhez:

  • 2 g Inka Sweet Stevia ( az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat,  két sütőpapír között 1 cm vastagságú téglalappá nyújtunk. A „kinyújtott” vajat visszarakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A tejet langyosra melegítjük, majd kb. 1 deci tejhez hozzáadjuk a 1 g Inka Sweet Stevia és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A lisztet, az útifűmaghéjat összekeverjük a maradék Inka Sweet Steviaval és a sóval. Beleöntjük a felfutott élesztőt, maradék tejet és kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. A tésztából egy gömböt formázunk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Az egy óra letelte után, a tésztát kinyújtjuk, a közepére tesszük a vajat, majd a tészta széleit ráhajtjuk a vajra, hogy sehol ne lógjon ki, és újra kinyújtjuk. Összehajtjuk, és a hűtőbe tesszük. 1/2 óránként kinyújtjuk, s újra összehajtjuk a tésztát - összesen háromszor. A három hajtogatás után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk a tésztát, és ketté választjuk, majd megszórjuk az egyiket a kakaóval a másikat a paprikával . A tészta szélénél 1 ujjnyi szabad felületet hagyjunk, amit utólag kicsit bekenünk vajjal és ezzel tapasztjuk össze a tekercs végét. Feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikon sütőlapra) tesszük, és 1 órát kelesztjük szoba hőmérsékleten, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Tejjel, teával, de akár extra édességre vágyóknak akár kakaóval is isteni reggeli, uzsonna és vacsora lehet.

Ezt a fantasztikus terméket pedig a következő helyről tudják beszerezni: Inka Sweet Stevia

Megjegyzés: az édesítő kimérését én egy egyszerűen pár száz forintból, beszerezhető mérőkanál szett segítségével mértem ki. Én a Svéd áruházlánc polcáról szereztem be, de biztos vagyok benne, hogy bármelyik konyha szaküzletben is be lehet akár szerezni. Ezek a kis kanalak nagy segítségül szolgálhatnak bármely más esetben is, itt azonban kiváltképp hasznosnak bizonyultak.
img_7144_1.JPG

És íme maga a kalács:

kakaos_paprikas_kalacs_mindenmentesen_inka_sweet_stevia-val_7.JPG 
kakaos_paprikas_kalacs_mindenmentesen_inka_sweet_stevia-val_3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1013245477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása