Gombás padlizsánkrém
2017. július 02. írta: Ízvilágom

Gombás padlizsánkrém

Szeretem, szeretjük a padlizsánt, minden formában. Legsűrűbben krémként szoktam elkészíteni, különféle ízekkel kombinálva.

Most épp gombával feldobva. Figyelembe véve, hogy a spájzban figyelő padlizsán mellett, egy fél doboz gomba árválkodott a hűtőben. Nem volt mit tenni, össze kellett házasítani őket. :) A frigy tökéletesnek bizonyult. Igazán jók, ők ketten együtt. 

Adag: 2-4 fő

Ár: 900 Ft

Elkészítési idő: ~ 50 perc

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 150 g gomba (nálam most csiperke volt)
  • 1 fej közepes lila hagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 dl natúr joghurt (nálam laktózmentes)

Elkészítés:

A padlizsánt alufóliába csomagoljuk és 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából 35-40 percre. Ez idő alatt a gombákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha ez megvan félre tesszük, s ugyanabban a serpenyőben a kockára vágott hagymát picit megdinszteljük, s ezt is félre tesszük ha kész van.

Miután a padlizsánt kivettük a sütőből, óvatosan (picit várhatunk vele, hogy hűljön) lehúzzuk a héját, darabokra vágjuk, majd a robotgépbe tesszük. Hozzá adjuk a megdinsztelt lila hagymát, sót, borsot, olajat és pürésítjük. Én nem szoktam teljesen leturmixolni, szeretem ha picit darabos. De ez ízlés kérdése. Ízlés szerint ilyenkor még lehet fűszerezni, s ekkor kerül hozzá a gomba. Ezt azonban már csak fakanállal keverjük hozzá, hogy darabos maradjon.

Pirítóssal kiváló reggeli, vacsora, uzsonna.

gombas_padlizsankrem_13.JPGgombas_padlizsankrem_1.JPGgombas_padlizsankrem_8.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1412634985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása