Újabb nyár, újabb esküvő, újabb sütés :)
Az igény 120 db csokis muffin és egy csokis torta volt. Két nap alatt meg is volt minden ;) Első nap a sütés, második nap pedig a díszítés. S máris kész a mű :)
Hozzávalók:
30 db-hoz
- 14 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 csomag sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg vanília aroma
- 0,5 üveg rum aroma
Elkészítés:
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral robotgépben habosra keverjük ( a margarint érdemes szobahőmérsékleten felhasználni, úgy könnyebb feldolgozni), majd hozzá adjuk a tojásokat, a vanília és rum aromát, tejet. Ezt követően hozzá adjuk a lisztet, a sütőport, es a kakaót. A csokit egy csepp tejjel mikróban felolvasztjuk ( akik kevésbé lusták, gőz felett is megolvaszthatják), és azt is hozzá adjuk a masszához. A muffin formákat háromnegyedig töltjük és 175-180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet, amit a fondant alá rakunk.
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 3 ek kristálycukor
- 2 dl tej
- vanília
- 10 dkg vaj
2 tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük.
Mikor a muffinok is és a krém is kihűlt, előbb megkenjük a muffinok tetejét baracklekvárral, majd rákenjük a csokis krémet vékony rêtegben. Azután a fondanttal vonjuk be.