Glutén és laktózmentes "kanalas" fánk, házi baracklekvárral
2017. január 31. írta: Ízvilágom

Glutén és laktózmentes "kanalas" fánk, házi baracklekvárral

Hamarosan itt a farsang, áll a bál... ;)

Napok óta vágyom egy kis fánkra. Valahogy bárhová megyek mindenhol fánkot evő embereket látok, és csak csöpög a nyálam az ínycsíklandó édesség után. 

Ezért tehát - no meg azért,  hogy fogyjon a lekvár a kamrából -, egy hirtelen gondolattól vezérelve pillanatok alatt összekevertem ezt a gyors tésztát, majd pikk - pakk kisütöttem a fánkocskákat, és ugyanilyen gyorsasággal pillanatok alatt meg is ettük azokat. :)  Ezek amilyan ronda de finom falatkák lettek. 

Mint általában sok  gluténmentes kelt tészta, másnapra ez is kissé keményebb lesz, de ez most speciel nem erte meg a másnapot. De egy kis mikrózás új életet tud lehelni a másnapi kis fánkokba. 

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 1 óra

Ár: ~ 600 Ft

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gluténmentes liszt (Schär Farine)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 kiskanál só
  • kb. 1/2 liter langyos laktózmentes tej
  • Házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. Egy keverő edénybe összekeverjük a hozzávalókat, s 10-15 percig dagasztjuk úgy, hogy egy lágy állagú tészta legyen. Meleg helyen 1,5-szeresére kelesztjük, majd forró olajba szaggatjuk egy sima evőkanál segítségével.Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon túlságosan a kanálhoz, olykor mártsuk bele a kanalat kevés olajba. 

Megszórhatjuk porcukorral, úgy még édesebb lesz, de a lekvár, mint mártogatós is bőven megteszi :) persze ízlések és pofonok ;) 

img_5480.JPGimg_5481.JPGimg_5479.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7112172434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása