Vörösborban sült libacomb aszalt szilvával és petrezselymes burgonyával
2016. november 29. írta: Ízvilágom

Vörösborban sült libacomb aszalt szilvával és petrezselymes burgonyával

Liba....Lúd....Márton nap.

Igen tudom kissé megkéstem a recepttel, de annál nagyobb a lelkesedés. Ugyanis a libát bár Márton napjához kötjük a hagyomány szerint, de én személy szerint bármikor meg tudom enni. Nagyon kedvelem ezt a szárnyast. Ezúttal egy nagyon egyszerű, de annál finomabb ebéd ötletét hoztam, ami amilyen egyszerű, épp annyira finom is. Azt nem mondom, hogy pikk-pakk elkészül, de megéri a ráfordított idő higgyék el nekem.

 Adag: 2 fő

Ár: 1200 Ft

Elkészítési idő: 2.5 óra

Hozzávalók:

  • 2 db libacomb
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 1 tk só
  • 0,5 kg burgonya
  • 0,5 csokor petrezselyem aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az aszalt szilvát, beáztatjuk a vörösborba nagyjából fél órára.

Közben a libacombokat alaposan megtisztítjuk, csak sóval dörzsöljük be, beirdaljuk a bőrét, hogy ropogósabbra süljön, majd egy cserépedénybe helyezzük őket, a bőrös felületükkel lefelé.

Fél óra elteltével, a bort a szilvákkal együtt ráöntjük a libacombokra, egy fej lilahagymát feldarabolva és 4 gerezd fokhagymát a sütő tálba dobálunk, lefedjük alufóliával, és nagyjából 1,5 órán keresztül alufóliával lefedve sütjük, kb 170 fokon.

Majd 1,5 óra múlva levesszük róla az alufóliát, megforgatjuk a combokat, és pirulásig (nagyjából még fél óra) sütjük.

Ez idő alatt a bor elpárolog, a combok "beisszák" a bor ízét, illatát, s igazán ízletes finom húst vehetünk ki a sütőből.

Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

vorosboros_sult_libacomb_aszalt_szilvaval_19.jpgvorosboros_sult_libacomb_aszalt_szilvaval_13.jpgvorosboros_sult_libacomb_aszalt_szilvaval_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr927268637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása