Igazán egyszerű, gyors, és valami isteni finomság.
Nem bonyolult desszert, bár picit időigényes, azonban az íze kárpótol minden várakozásèrt. Az ára sem teszi mindennapos desszerté, (a mentes alapanyagok sajnos picit megdobják az árát) bár én személy szerint bármikor bármennyit el tudnék csemegézni belőle. :)
Adag: 4 fő
Ár: 1000 Ft
Elkészítési idő: 15 perc+ minimum 4-5 óra a hűtőben (én egész éjszakára benn hagytam)
Hozzávalók:
- 0,5 liter laktózmentes habtejszín
- 3 dl laktózmentes tej
- 2 lapos evőkanál stevia ( cukorból picit több kell)
- 4 lapzselatin
- 1 kávéskanál vanília aroma (vanília rúd belseje még jobb)
- 15 dkg vegyes gyümölcs (ízlés szerint ez is megszórható kevés cukorral, vagy stiviával, de én szeretem a savanykás ízeket, ezért én nem tettem)
- 1 tk keményítő
Elkészítés:
A zselatin lapokat hideg vízbe rakjuk, s miközben a lapok zseléssé duzzadnak a vízben, egy lábosba beleötjük a tejet és a tejszínt, majd lassú tűzön felhevítjük. Mikor felforrt, nem kell, hogy gyöngyözve forrjon, adjuk hozzá a stiviat és a vanília aromát, majd a jól kinyomkodott zselatin lapokat is. Összekeverjük, higy a zselatin elolvadjon, s megvárjuk míg langyosra hűl.
Ekkor leheletnyi vajjal kikenjük a formákat, amibe elosztjuk a langyos finomságot, betesszük a hűtőbe, s megvárjuk míg megdermed.
Míg a desszert hűl, addig kb 15 dkg fagyasztott (ha idénye van friss) vegyes gyümölcsöt egy lábasban felforralunk, s egy teáskanál étkezési keményítőt egy dl hideg vízben feloldunk, és a gyümölcsre öntjük. Ezzel sűrítjük a mártást. Ezt is hagyjuk picit kihűlni, s a megdermedt panna cottára kanalazzuk.
Ezután már csak egy dolg van hátra, a jóízűen elfogyasztjuk rész! :)